Министерството на отбраната усилва охраната на държавната граница, съобщиха от пресцентъра

...
Министерството на отбраната усилва охраната на държавната граница, съобщиха от пресцентъра
Коментари Харесай

Военното министерство усилва охраната на държавната граница

Министерството на защитата усилва защитата на държавната граница, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Със заповед на военния министър Тодор Тагарев и отправено искане от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов се въвеждат допълнително 50 военнослужещи с шест пътни транспортни средства с нараснала проходимост от състава на Въоръжените сили.

Военнослужещите и техниката се вкарват в допълнение за подкрепяне на органите на Министерство на вътрешните работи при защитата на държавната граница и за противопоставяне на нелегално нахлуване на мигранти на територията на страната. Усилването на защитата на границата е считано от през днешния ден до 8 ноември. 

С това присъединяване на Министерството на защитата в подпомагането на органите на Министерство на вътрешните работи по защитата на българо-турската граница и тяхната логистична поддръжка нараства на около 430 военнослужещи с към 90 единици техника.

Армията оказва помощ за защита на нашата граница. Ако се наложи, ще изпратим и още военнослужещи, заяви министърът на защитата Тодор Тагарев пред журналисти във Военномедицинската академия в София на 14 октомври.

Според него очакваният мигрантски натиск не би попречил на влизането на страната ни в Шенген. Мисля, че всички схващат сегашната обстановка и изискванията, при които би трябвало да подсигуряваме защитата на границата. Ще създадем всичко допустимо да я подсигуряваме, уточни Тагарев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР